بین الملل تابناک: بامداد پنجشنبه ۵ اسفند (۲۴ فوریه) به دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، ارتش این کشور به اوکراین یورش برد؛ بحرانی که اکنون وارد هفدهمین روز خود شده، واکنشهای جهانی زیادی را به همراه داشته است و دورنمایی مشخصی برای پایان آن وجود ندارد.
هفدهمین روز هجوم روسیه به اوکراین، در حالی آغاز شد که حملههای سنگین توپخانهای و هوایی ارتش روسیه علیه شهرهای عمده اوکراین سراسر شب ادامه یافت. جمعه شب به وقت اوکراین، نیروهای روسیه، شهر میاکولائیف در جنوب اوکراین را زیر گلولهباران سنگین گرفتند.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن آماده کمک دیپلماتیک به اوکراین در مذاکرات با روسیه است.
پس از آنکه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین خواهان نقش بیشتر غرب در مذاکرات با روسیه برای پایان دادن به جنگ شد، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز شنبه به وقت محلی گفت که آمریکا مایل به برداشتن گام های دیپلماتیک مفید برای دولت اوکراین در این زمینه است.
بر اساس گزارش منابع خبری، این سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر انجام اقدامات دیپلماتیک از نظر دولت اوکراین مفید باشد، ما آماده انجام آنها هستیم.
وی افزود: ما در تلاش هستیم تا از طریق انجام اقداماتی چون تحمیل هزینه های شدید (بر روسیه) و ارائه کمک های دفاعی(به اوکراین)، اوکراینیها را در قویترین موقعیت ممکن در مذاکرات با روسیه قرار دهیم.
سازمان ملل اعلام کرد تاکنون ۵۷۹ غیرنظامی از جمله ۴۲ کودک در جنگ اوکراین کشته شده اند.
سازمان ملل متحد روز شنبه به وقت محلی اعلام کرد که براساس آخرین آمار ثبت شده از زمان آغاز جنگ در اوکراین تا امروز، تلفات غیرنظامیان در این کشور به یک هزار و ۵۸۱ نفر، شامل ۵۷۹ کشته و یک هزار و دو مجروح رسیده است.
در میان تلفات غیر نظامیان در اوکراین ۴۲ کودک کشته و ۵۴ کودک دیگر مجروح شده اند. بیشترین تلفات غیر نظامیان در مناطقی ثبت شده که هنوز در کنترل دولت اوکراین است.
بر اساس گزارش سازمان ملل مهمترین عوامل این تلفات شامل استفاده از تسلیحات انفجاری با حوزه تاثیر گسترده از جمله گلوله باران توپخانه، سیستم های چند منظوره پرتاب راکت، شلیک موشک و بمباران هوایی بوده است.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل معتقد است با توجه به درگیری های شدید چند روز اخیر در مناطقی چون خارکف، ماریپول و دونتسک که در آنها گزارش هایی مبنی بر صدها تلفات غیر نظامی منتشر شده ، آمار واقعی این تلفات به شکل قابل توجهی بیش از موارد ثبت شده است.
بزرگترین رزمایش نظامی کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال جاری میلادی با نام "واکنش سرد ۲۰۲۲" با حضور حدود ۳۰ هزار سرباز، ۲۰۰ هواپیما و حدود ۵۰ کشتی و با مشارکت ۲۷ کشور جهان ۲ روز دیگر (۱۴ مارس) در نروژ آغاز میشود.
خبرگزاری فرانسه روز شنبه اعلام کرد: در حالی که جنگ در اوکراین بیداد میکند، ناتو و شرکای آن، سلاحهای خود را آماده میکنند تا در نروژ توانایی خود را برای کمک به یکی از اعضای خود مورد آزمایش قرار دهند.
بر اساس این گزارش، رزمایش مورد اشاره بزرگترین رزمایش ناتو در سال جاری میلادی است که در تاریخ ۱۴ مارس کلید میخورد.
در همین ارتباط وزیر دفاع نروژ به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که این رزمایش برای امنیت نروژ و متحدانش بسیار مهم است و ما در حال آموزش برای تقویت کشورمان توسط متحدان هستیم.
اود راجر انوکسن (Odd Roger Enoksen) اضافه کرد: این رزمایش به دلیل حملهای که مقامهای روسی به اوکراین به راه انداختهاند، برگزار نمیشود اما با توجه به این پس زمینه، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
وزیر دفاع نروژ همچنین اطمینان داد: در حال حاضر هیچ تهدید نظامی آشکاری علیه ناتو یا خاک نروژ وجود ندارد.
روزنامه لو فیگارو نیز با روایت برگزاری این رزمایش در نروژ که مرز مشترک با روسیه دارد، اینگونه تحلیل کرد که این کشور اسکاندیناوی که نگهبان مرزهای شمالی ناتو در اروپا است، قصد دارد توانایی خود را برای دریافت کمک از متحدان خود مطابق با ماده پنج منشور اتحاد که همه اعضای ناتو را موظف میکند در صورت حمله به یکی از اعضا، به آن کشور کمک کنند، مورد آزمایش قرار دهد.
ژنرال ینگوه اودلو (Yngve Odlo) رئیس فرماندهی عملیات نروژ که این رزمایش را نیز هدایت میکند، در این زمینه اظهار داشت: من این را کاملا طبیعی میدانم، شاید اکنون بیش از هر زمان دیگری برای نشان دادن توانایی و اراده ما برای دفاع از ارزشها و شیوه زندگیمان با هم تمرین کنیم.
بر اساس این گزارش، برای جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم، تأکید شده است که رزمایش "واکنش سرد۲۰۲۲" ماهیت "صرفاً دفاعی" دارد و به درستی اطلاعرسانی شده است و در فاصلهای محترمانه از روسیه باقی خواهد ماند.
در همین ارتباط روسیه پیشنهاد اعزام ناظران را رد کرده و سفارت روسیه در اسلو اعلام کرده است که تقویت توان نظامی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه به تقویت امنیت منطقه کمکی نمیکند.
معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز (شنبه) با بیان اینکه کشورش بارها به آمریکا پیامدهای تحویل تسلیحات به اوکراین را تشریح کرده، گفت که این تسلیحات به "اهداف مشروع" برای نیروهای روسی تبدیل خواهند شد.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه به کانال یک تلویزیون کشورش گفت: ما به آمریکا هشدار دادیم که وارد کردن سازماندهی شده تسلیحات از جانب تعدادی از کشورها به اوکراین تنها یک حرکت خطرناک نیست، بلکه اینها اقداماتی هستند که کاروانهای مربوط به این تسلیحات را به اهداف مشروع (برای ارتش روسیه در اوکراین) تبدیل میکند.
وی افزود: واشنگتن از بابت انتقال نسنجیده انواع سلاحهایی همچون سیستمهای موشکی ضد هوایی قابل حمل به اوکراین هشدار دریافت کرده است.
سرگئی ریابکوف از سوی دیگر تاکید کرد، کشورهای غربی با ممانعت از ورود هواپیماهای روسی به حریم هوایی خود، قوانین را نقض میکنند. او به کانال یک روسیه گفت: اکنون وضعیت پیچیدهتر شده و شامل اعمال محدودیتهای کاملاً غیرقانونی بر پروازها، در واقع، هوانوردی ما در آسمان کشورهای غربی است؛ اجازه دهید آن را اینگونه بخوانیم.
معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه به آمریکا توصیه میکند که در تصمیمات خود در زمینه ثبات استراتژیک هوشیار و محتاط باشد. میخواهم با استفاده از این فرصت به آنها (آمریکا) از بابت دست زدن اقدامات عجولانه (در زمینه ثبات استراتژیک) هشدار دهم.
این سیاستمدار روس در ادامه تاکید کرد، کشورش آماده است همکاری با آمریکا را در زمینه مسائل امنیتی، از جمله معاهده کنترل تسلیحاتی موسوم به استارت جدید، در صورتی که واشنگتن هم مایل به انجام این کار باشد از سر بگیرد.
وی افزود: اگر آمریکاییها هم حاضر باشند، ما مطمئناً خواهیم توانست گفتوگوها را از این بابت از سر بگیریم و برای آن خود را آماده کردهایم، همچنین آماده همکاری در چارچوب معاهده استارت جدید که تا حدی نیز متوقف شده است، هستیم. همه چیز به واشنگتن بستگی دارد.
به گفته این دیپلمات، مسکو بهرغم تنشها به تماسهای خود با واشنگتن ادامه داده است. او تاکید کرد، با این حال، پیشنهادات در مورد مساله تضمینهای امنیتی که توسط روسیه در اواخر سال ۲۰۲۱ به آمریکا و ناتو ارائه شد، اکنون به ندرت معتبر هستند.
وی افزود: من نمیگویم پیشنهادهایی از این دست که شما به آن اشاره کردید همچنان به قوت خود باقی میمانند، زیرا تنظیمات کاملاً تغییر کردهاند، وضعیت اکنون کاملاً متفاوت است و مساله اصلی تضمین دستیابی به اهداف تعیین شده توسط رهبری ما در قبال "عملیات نظامی ویژه" در اوکراین است، این اهداف مکررا بیان شدهاند و به خوبی شناخته شده هستند.
سرگئی ریابکوف در ادامه این مصاحبه خاطر نشان کرد، روسیه از نحوه توسعه گفتوگو با چین راضی است و پکن همچنان شریک قابل اعتماد مسکو است.
این سیاستمدار روسیه به کانال یک روسیه تصریح کرد: ما از نحوه گفتوگو و تعامل عملی با جمهوری خلق چین در دوره کنونی کاملاً راضی هستیم. این کشور نزدیکترین همسایه، دوست، شریک استراتژیک و شریک قابل اعتماد ماست.
به گفته این معاون وزیر امور خارجه روسیه، "منابع منحصر به فرد و ویژه" در روابط روسیه و چین انباشته شدهاند.
وزارت امور خارجه اوکراین میگوید نیروهای روسیه مسجد سلطان سلیمان در شهر بندری ماریوپل در جنوب اوکراین را هدف قرار دادهاند.
آمریکا و ناتو با سرعت بسیار بالا در حال ارسال تسلیحاتی از جمله سلاحهای بسیار حساس همچون سامانههای پدافند هوایی قابل حمل به اوکراین هستند که میتوانند جنگندهها را سرنگون کنند.
وب سایت عبری واللا و پایگاه آمریکایی اکسیوس فاش کردند که نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین را تحت فشار قرار داده تا تسلیم شده و پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه برای توقف جنگ را بپذیرد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از ارتش اوکراین گزارش کرده است که حملات موشکی و بمباران روز گذشته (جمعه) روسیه بر کییف و مناطق شرق اوکراین متمرکز بوده است.
تلاشهای نیروهای روسیه در کییف، ماریوپل، کریوی ریگ، کرمنچوگ و زاپروژیا متمرکز است.
روسیه به حملات موشکی و بمباران خود در شهرهای دنیپرو، لوتسک و ایوانو فرانکیوسک ادامه میدهد.
آژانس پناهندگان سازمان ملل تخمین میزند که هم اکنون ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در اوکراین مجبور به ترک این کشور شدهاند.
به گزارش "سی ان ان"، این آژانس همچنین افزود که حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر دیگر نیز در داخل اوکراین آواره شدهاند.
به گفته سازمان ملل اکثر آوارگان داخلی اوکراین در غرب و شمال غرب این کشور میباشند.
از طرف دیگر، سازمان جهانی بهداشت روز جمعه اعلام کرد از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین ۲۹ مورد حمله به مراکز سلامتی، کارمندان بخش سلامت و آمبولانسها در اوکراین ثبت شده است.
سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد که در جنگ باید از تاسیسات درمانی و کادر پزشکی و همچنین وسایل حمل و نقل اورژانس محافظت شود.
این درحالی است که ولودیمر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین روز جمعه اعلام کرد که بیش از ۷ هزار نفر روز جمعه از شهرهای این کشور تخلیه شدند.
وی همچنین روسیه را متهم به جلوگیری از خروج مردم از شهر تحت محاصره ماریوپل کرد و گفت اوکراین دوباره تلاش خواهد کرد در روز شنبه غذا و دارو را به این شهر برساند.
اما روسیه این اتهامات را رد میکند و میگوید بر اساس توافق با اوکراین کریدورهای بشردوستانه برای خروج غیرنظامیان از مناطق درگیری فعال میباشند.
انفجارهای مکرر در کییف همزمان با تنگ شدن حلقه محاصره نیروهای روسیه
روز شنبه، رسانههای غربی از شنیده شدن صدای انفجارهای مکرر در کییف، پایتخت اوکراین همزمان با پیشروی و تنگتر شدن حلقه محاصره نیروهای روسیه خبر دادند.
خبرنگار سی ان ان گفت: صبح امروز صدای چندین انفجار شدید در حومه کییف شنیده شد. مشخص نیست این انفجارها ناشی از حملات نیروهای روسیه یا اوکراین است.
«سی ان ان» گزارش داد، درگیریها در حومه شهر کییف همچنان ادامه دارد و مقامات این شهر میگویند، شدیدترین درگیریها در مناطق شمالی از جمله بوچا، ایرپین و هوستومل در جریان است.
به گفته مقامات اوکراینی، درگیریها در برواری در نزدیکی رودخانه دنیپر، در شرق کییف نیز تشدید شده است.
ویتالی کلیچکو شهردار کییف اعلام کرد که ذخیره غذایی و دارویی این شهر تنها برای چند روز کافی است و نیروهای روسیه قصد دارند کییف را محاصره کنند.
آمریکا ۵۰ شخصیت روس را تحریم کرد
شامگاه جمعه، وزارت خزانه داری آمریکا، ۵۰ شخصیت روس را به لیست تحریمهای خود اضافه کرد؛ این افراد شامل مقامهای روس، تعدادی از اعضای دوما، تعدادی از بازرگانان و خانوادههایشان میشود.
پیشتر نیز وزارت خزانه داری آمریکا، همسر و فرزندان «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین روسیه را در لیست تحریمهای خود قرار داده بود.
تشدید تحریمهای روسیه از سوی آمریکا در حالی صورت میگیرد که کشورهای اروپایی، هنوز همراهی کاملی با آمریکا در این زمینه از خود نشان ندادهاند.
صدراعظم آلمان پیشتر گفته بود: آلمان در حال حاضر هیچ برنامه ای برای توقف واردات انرژی از روسیه ندارد.
اولاف شولتز در بیانیه ای اعلام کرد: نیازهای انرژی اتحادیه اروپا بدون واردات از روسیه قابل تامین نیست.
کاروان نظامی عظیم روسیه در نزدیکی کییف پخش شده است
براساس تصاویر ماهوارهای جدید، کاروان بزرگ خودروهای نظامی روسیهـ که به کُندی به سمت کییف، پایتخت اوکراین حرکت میکرد ـ تقریبا پراکنده و در نقاط دیگر مستقر شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری آکسیوس، طول این کاروان نظامی روسیه قبلا بیش از ۶۴ کیلومتر برآورد شده بود. این کاروان طی چند روز گذشته هم بیرون کییف مستقر بود. اما مقامهای آمریکایی و انگلیسی گفتند که حرکت آن به علت کمبود سوخت و مواد غذایی متوقف شده است؛ آن هم در بحبوحه گزارشهایی از حمله جنگندههای اوکراینی به این کاروان.
شرکت فناوریهای "ماکسار" تصاویری از مانور یگان خودروهای زرهی در داخل و اطراف کییف در حومه شمال غربی و در نزدیک فرودگاه آنتونوف گرفته است.
براساس گزارش ماکسار، به نظر میرسد که خودروهای زرهی این کاروان نظامی در شمال کییف، تغییر مکان داده و در جنگلها و در درختزار نزدیک شهرک لوبیانکا مستقر شدهاند و خمپارهاندازها به مواضعی در نزدیکی آنجا شلیک میکنند.
یک مقام دفاعی آمریکا به آسوشیتدپرس گفته است، در روزهای اخیر برخی خودروهای نظامی این مسیر به سمت درختزار خارج شدهاند، اما آنها نمیتوانند بگویند آیا این ستون نظامی روسیه شکسته شده است یا خیر؟!
وزارت دفاع انگلیس پیشتر در گزارش اطلاعاتی جدیدی گفت که این کاروان پیشرفت چندانی ظرف یک هفته نداشته و به دست نیروهای مسلح اوکراینی متحمل خساراتی شده است. با این حال در این گزارش آمده است که انتظار میرود نیروهای روسی "ریست شده و تغییر موضع دهند" و برای حمله جدید در روزهای آینده و احتمالا حمله به کییف آماده شوند.
جدال دیپلماتها در سازمان ملل، همزمان با تداوم جنگ در اوکراین
این روزها سازمان ملل و شورای امنیت، همزمان با تداوم آتش جنگ در اوکراین به میدانی برای زورآزمایی میان آمریکا و متحدانش با روسیه و عرصه جدال دیپلماتهای طرفین تبدیل شده است.
جلسات پی در پی شورای امنیت در حمایت از اوکراین و پرداختن به ابعاد مختلف جنگی که در عرصه میدانی در حال وقوع است، به سردمداری آمریکا و کشورهای اروپایی و گاهی هم به درخواست طرفین اصلی جنگ برگزار میشود.
پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد که اکنون نه تنها هر لحظه فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریمهای بین المللی علیه کرملین در حال افزایش بوده بلکه به جنگی میان مسکو و غرب تبدیل شده است.
نشست روز جمعه ۱۱ مارس ۲۰۲۲ (۲۰ اسفندماه ۱۴۰۰) شورای امنیت سازمان ملل به درخواست یکی از طرفین جنگ، یعنی روسیه برگزار شد. این نشست برای بررسی ادعاهای دولت پوتین مبنی بر اینکه آمریکا در اوکراین برنامه تولید سلاح های بیولوژیکی دارد، با عنوان "تهدید علیه صلح وامنیت بین المللی" برگزار شد.
روسیه دولت اوکراین را متهم می کند با همکاری آمریکا در حال اداره کردن آزمایشگاه هایی به منظور تولید تسلیحات بیولوژیک (میکروبی) است؛ اما کییف و واشنگتن هر دو این امر را تکذیب کرده و روسیه نیز تاکنون مدرکی در این زمینه ارائه نکرده است.
همزمان، آمریکا و انگلیس نیز از هفته گذشته روسیه را متهم کرده اند که در اوکراین از تسلیحات شیمیایی استفاده میکند و به تازگی نیز از ارتکاب مسکو به جنایات جنگی سخن می گویند.
چندی پیش، الکساندر شولگین نماینده دائم روسیه در سازمان ممنوعیت بکارگیری تسلیحات شیمیایی اعلام کرد که مسکو به زودی اسنادی در خصوص اقدامات تحریک آمیز صورت گرفته در زمینه بکارگیری تسلیحات شیمیایی در اوکراین برای این سازمان ارسال خواهد کرد.
روسیه در سال ۲۰۱۸ نیز آمریکا را متهم کرد که محرمانه در آزمایشگاهی در کشور گرجستان آزمایشهای بیولوژیکی انجام داده است.
سازمان ملل: اطلاعی از تولید سلاحهای بیولوژیک در اوکراین نداریم
رئیس امور خلع سلاح سازمان ملل متحد اعلام کرد که اطلاعی از برنامه تولید سلاح های بیولوژیک در اوکراین نداریم.
به گزارش ایرنا، خانم "ایزومی ناکامیتسو" مسئول امور خلع سلاح در سازمان ملل متحد در نشست روز جمعه شورای امنیت گفت که سازمان ملل از برنامه تسلیحات بیولوژیکی در اوکراین اطلاعی ندارد، اما هشدار داد که احتمال وقوع حادثه در نیروگاه های هسته ای اوکراین روز به روز در حال افزایش است.
وی گفت: موقعیت هایی مانند جنگ اوکراین مستلزم تقویت ممنوعیت بین المللی سلاح های بیولوژیکی است.
گزارش دی کارلو و استفاده از بمب های خوشه ای
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی حملات به غیرنظامیان و بیمارستان ها در اوکراین را محکوم و گزارش هایی از استفاده نیروهای روسی از "بمب های خوشهای" در "حملات بیرویه" به اوکراین ارائه کرد.
خانم "رزماری دی کارلو" معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی نیز گفت که بر اساس گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر، تلفات غیرنظامیان در اوکراین به یک هزار و ۵۴۶ تن از جمله ۵۶۴ کشته و ۹۸۲ زخمی رسیده؛ هرچند این آمار بیشتر از ارقام اعلام شده است.
دی کارلو افزود: دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر گزارش های موثقی از استفاده از بمب های خوشه ای توسط نیروهای روسیه در مناطق پرجمعیت دریافت کرده است. حملات بیرویه، از جمله آنها که از بمب های خوشهای استفاده میکنند بر اساس قوانین بینالمللی بشردوستانه ممنوع است. این نوع از تسلیحات بدون تمایز، اهداف نظامی و غیرنظامی را هدف قرار می دهند.
دی کارلو افزود که سازمان جهانی بهداشت ۲۶ حمله به مراکز سلامتی را که باعث کشته شدن ۱۲ تن و مجروح شدن ۳۴ تن دیگر شده، شناسایی کرده است؛ ما این حملات را محکوم می کنیم.
هشدار روسیه درباره خطر سرقت مواد بیولوژیکی از آزمایشگاههای اوکراین
سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در این نشست به جامعه جهانی در مورد خطر سرقت مواد بیولوژیکی از آزمایشگاههای اوکراین توسط تروریستها هشدار داد.
واسیلی نبنزیا، سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل از اتحادیه اروپا خواست تهدید واقعی عوامل بیولوژیکی نشات گرفته از اوکراین را بررسی کند.
وی به اعضای شورای امنیت هشدار داد که عوامل بیماریزای خطرناک میتوانند از مرزهای اوکراین خارج شده و در سراسر اروپا پخش شوند و از اتحادیه اروپا خواست که این احتمال را در نظر بگیرد.
وی افزود: روسیه به جامعه جهانی در مورد خطر سرقت مواد بیولوژیکی از آزمایشگاه های اوکراین توسط تروریست ها هشدار می دهد.
سفیر روسیه در سازمان ملل همچنین خاطرنشان کرد که آمریکا اجازه بررسی بین المللی آزمایشگاه های بیولوژی مورد حمایت این کشور در اوکراین را نمی دهد.
نماینده روسیه گفت که خودداری آمریکا از بررسی این آزمایشگاه ها به معنی مخفی کاری است.
این دیپلمات دولت ولادیمیر پوتین اظهار داشت که وزارت دفاع روسیه اسنادی را به دست آورده است که نشان می دهد شبکه ای متشکل از ۳۰ آزمایشگاه در اوکراین مشغول تحقیق بر روی اصلاح پاتوژن های طاعون، سیاه زخم، تولارمی، وبا و سایر بیماری های کشنده بوده اند.
نبنزیا افزود که این کار تحت هدایت پنتاگون، به ویژه آژانس کاهش تهدیدات دفاعی آمریکا انجام می شود.
اوکراین روسیه را به هدف قرار دادن عمدی مناطق مسکونی متهم کرد
نوبت که به سفیر اوکراین در سازمان ملل رسید، روسیه را به هدف قرار دادن عمدی مناطق مسکونی در این کشور متهم کرد.
سرگی کیسلیتسیا در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: نقشهای که نیروهای اوکراینی از اسیران جنگی روسیه ضبط کردند، تایید میکند که بمباران مناطق مسکونی در اوکراین از قبل برنامهریزی شده بود. خلبانان روسیه دستگیر شده در کنفرانس مطبوعاتی امروز در کی یف، بمباران عمدی مناطق مسکونی در اوکراین را تایید کردند.
وی همچنین از روسیه برای درخواست جلسه شورای امنیت در ارتباط با اتهامات برنامه تولید سلاح های بیولوژیکی در اوکراین انتقاد کرد.
کیسلیتسیا به شورای امنیت گفت: متأسفم که اکنون شورای امنیت توسط روسیه برای ترویج چنین هذیان گویی جنون آمیزی به بازی گرفته شده است. این یک بیاعتنایی روسیه به اعضای شورای امنیت است.
انگلیس ادعاهای روسیه را کاملا بی معنی دانست
سفیر و نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل ادعای روسیه را مبنی بر اینکه اوکراین برنامه تسلیحات بیولوژیکی دارد، یک دروغ دیگر از سوی مسکو و کاملا بی معنی خواند.
باربارا وودوارد سفیر انگلیس در سازمان ملل گفت: روسیه امروز مجموعه ای از توطئه های هیجانی، کاملاً بی اساس و غیرمسئولانه را در شورای امنیت مطرح کرده است. این ادعاها کاملا حرف پوچ هستند.
سفیر انگلیس ادامه داد: شواهد معتبری مبنی بر اینکه اوکراین برنامه تسلیحات بیولوژیکی دارد، وجود ندارد. این یک دروغ دیگر در کارزار اطلاعات دروغین روسیه است.
آمریکا روسیه را به انتشار اطلاعات نادرست از تریبون شورای امنیت متهم کرد
لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، روسیه را به استفاده از تریبون شورای امنیت برای انتشار دروغ و اطلاعات نادرست و جعلی به عنوان بخشی از عملیات دروغین مسکو در توجیه استفاده از مواد شیمیایی و بیولوژیکی در اوکراین متهم کرد.
سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت که روسیه در حال بازی با سناریویی است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا ماه گذشته آن را مطرح کرده بود.
بلینکن گفته بود که ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه اتهامات ساختگی در مورد سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی برای توجیه حملات خشن خود علیه اوکراین مطرح خواهد کرد. هدف این دروغ ها کاملا روشن و عمیقا نگران کننده است. ما معتقدیم روسیه احتمالا برای ترور یا حمایت از عملیات نظامی تاکتیکی از مواد شیمیایی یا بیولوژیکی استفاده خواهد کرد.
وی گفت: تاسیسات آزمایشگاهی که مربوط به سلامت عمومی است برای تشخیص بیماریهایی نظیر کووید-۱۹ استفاده شده است.
همزمان خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نیز به نقل از "فیلیپا لنتزوس" مدرس ارشد علم و امنیت بینالمللی در کینگز کالج لندن نوشت: این آزمایشگاهها پنهان نیستند. از آنها برای تولید سلاحهای بیولوژیک استفاده نمیشود. همه اینها جعل اطلاعات است.